Werving en selectie van functioneel beheerders

werving-selectie-functioneel-beheer-informatiemanagement.jpgWij vinden dat het belangrijk is om het vakgebied zelf goed te kennen om de juiste functioneel beheerders voor onze opdrachtgevers te kunnen matchen met het gevraagde functieprofiel. Onze werving en selectie wordt dan ook uitgevoerd door mensen die een aantal jaren actief zijn geweest als functioneel beheerder en dus ook weten welke kennis, ervaring en kwaliteiten belangrijk zijn. Aanvullende aandachtspunten bij onze werving en selectie zijn de softskills en de match met de cultuur en mensen van uw organisatie. U wilt natuurlijk geen functioneel beheerder die voldoende kennis en ervaring heeft maar niet blijkt te passen in uw organisatie of op het functieprofiel.

Heeft u tijdelijk een functioneel beheerder nodig, klik dan op de onderstaande knop:

.Ik zoek een interim functioneel beheerder

Tarief werving en selectie

Onze tariefstelling is simpel: wij factureren 20% van het bruto jaarinkomen (=12,96 maal het bruto maandsalaris) exclusief 21% BTW bij een succesvolle bemiddeling. Dit is altijd op basis van No Cure, No Pay.

Ondersteuning bij profiel en vacaturetekst

Een goede functieomschrijving en functieprofiel in de vacaturetekst is uitermate belangrijk om de juiste functioneel beheerders te interesseren voor de functie. Voorkom dat u zoals veel anderen op zoek gaat naar het schaap met de 29 poten en geen enkele passende CV ontvangt. Hiermee wordt het selectietraject één lange slijtageslag. Wij helpen u graag om de functiebeschrijving op maat te schrijven voor de functie zodat u wél snel de juiste kandidaten trekt. Deze ondersteuning kan onafhankelijk van onze werving en selectie diensten worden afgenomen.

Meer weten over werving & selectie?

Vul het formulier hieronder in en we benaderen u binnen twee werkdagen.