Video's over functioneel beheer en informatiemanagement

Wat is Functioneel Beheer? Onze functioneel beheerder Sanne geeft uitleg!


In deze video geeft onze functioneel beheerder Sanne uitleg over wat een functioneel beheerder is en doet. Hieronder lees je de theoretische definitie van functioneel beheer, in het filmpje kun je zien wat functioneel beheer in de praktijk betekent.

Wat is de definitie van functioneel beheer?

De beschrijving van de definitie en betekenis van functioneel beheer volgens Wikipedia is als volgt:

"Functioneel beheer zorgt voor het specificeren van de IT-services, het aansturen van de realisatie daarvan, en het beheer van de bedrijfsinformatie. Met het specificeren van de IT-services zorgt functioneel beheer voor het vertalen van de informatiebehoeften, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een organisatie ontstaan, in informatievoorziening. De gerealiseerde IT-services worden door functioneel beheer aangevuld met support voor de gebruikers, waardoor de gebruikersorganisatie beschikt over een passende en functionerende informatievoorziening.
Voorbeelden van operationele processen in functioneel beheer zijn het structureren van de veranderingen die plaatsvinden in de informatievoorziening en het ondersteunen van eindgebruikers bij het dagelijkse gebruik van de informatievoorzieningen."
 

Om deze video te zien dien je marketing cookies te accepteren.

 

Wilt u meer weten over dit vakgebied? Klik dan op deze link voor toegang tot onze uitgebreide wiki. U kunt ook onderstaand formulier invullen zodat we u binnen twee werkdagen contacten om al uw vragen over ons vakgebied voor u te beantwoorden.

Nieuwe aanvullingen in jouw mailbox?

Populairste items