Video's over functioneel beheer en informatiemanagement

Pizzaslice Sessie 3 - Floorwalking


De tweede inhoudelijke Pizzaslice Kennissessie over floorwalking. Ga je organisatie in en zie wat er gebeurt! Ga eens een kopje koffie drinken bij het koffiezetapparaat of ga eens bij een vergadering zitten. Doe er je voordeel mee!

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Pizzaslice Sessie 2 - De Beschikbaarheidsmatrix


De eerste inhoudelijke Pizzaslice Kennissessie over de beschikbaarheidsmatrix. Waar liggen jullie risico's met betrekking tot onderlinge vervangbaarheid als functioneel beheerders?  

 

 

 

Lees meer...

Pizzaslice Sessie 1 - Introductie


Wij gaan iets nieuws doen! Kijk hier naar de introductie van onze Pizzaslice Sessie. De Pizzaslice Sessies zijn een reeks korte kennissessie videos op het gebied van Functioneel Beheer en Informatiemanagement, gehost door onze vakexpert/vakidioot Martijn Buurman.

 

 

Lees meer...

Wat is Functioneel Beheer? Onze functioneel beheerder Sanne geeft uitleg!


In deze video geeft onze functioneel beheerder Sanne uitleg over wat een functioneel beheerder is en doet. Hieronder lees je de theoretische definitie van functioneel beheer, in het filmpje kun je zien wat functioneel beheer in de praktijk betekent.

Wat is de definitie van functioneel beheer?

De beschrijving van de definitie en betekenis van functioneel beheer volgens Wikipedia is als volgt:

"Functioneel beheer zorgt voor het specificeren van de IT-services, het aansturen van de realisatie daarvan, en het beheer van de bedrijfsinformatie. Met het specificeren van de IT-services zorgt functioneel beheer voor het vertalen van de informatiebehoeften, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een organisatie ontstaan, in informatievoorziening. De gerealiseerde IT-services worden door functioneel beheer aangevuld met support voor de gebruikers, waardoor de gebruikersorganisatie beschikt over een passende en functionerende informatievoorziening.
Voorbeelden van operationele processen in functioneel beheer zijn het structureren van de veranderingen die plaatsvinden in de informatievoorziening en het ondersteunen van eindgebruikers bij het dagelijkse gebruik van de informatievoorzieningen."
 

Lees meer...

Het dilemma van de functioneel beheerder?


Is dit het dilemma van de functioneel beheerder? Uit de film Office Space.

Lees meer...

Het speelveld van informatiemanagement door Bert Hooyman, Philips


Een interessant verhaal van Bert Hooyman van Philips over het speelveld van Informatiemanagement.

Lees meer...

Alles is Informatie, een documentaire


Vraag aan 10 verschillende mensen wat 'informatie' betekent en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Beste vreemd. Iedereen beseft dat informatie belangrijk is. Want we kunnen niet functioneren zonder informatie. We kunnen geen beslissingen nemen zonder informatie. We kunnen niet werken zonder informatie.

Een documentaire van de Vereniging SOD. Download hier de kijkwijzer voor deze documentaire.

Lees meer...

Mini pizzasessie 5: "Dé Functioneel Beheerder Bestaat Niet"


In de vijfde inhoudelijke mini pizzasessie gaan we in op specialisatie binnen functioneel beheer en informatiemanagement: "Dé Functioneel Beheerder Bestaat Niet".

Lees meer...

Rik Maes - Innovatief informatiemanagement in de praktijk


Op 18 januari 2012 heeft Rik Maes een presentatie gegeven over zijn nieuwe visie op informatiemanagement. Deze sessie werd georganiseerd door de afdelingen informatiemanagement, architectuur en governance van het Ngi (tevens werkgroep bij het NAF) en de regio Utrecht van het Ngi. De video is mede mogelijk gemaakt door Via Nova Architectura.

Lees meer...

CIO Documentaire


Professor Rik Maes heeft samen met Kees Bruinstroop en 6 toonaangevende Nederlandse CIO’s in 2007 een documentaire gemaakt over de strategische rol van de CIO.

Lees meer...

Nieuwe aanvullingen in jouw mailbox?

Populairste items