Vacatures functioneel beheer en informatiemanagement


Functioneel beheerder financiën (Delft)


Solliciteer op deze vacatire

Locatie: Delft

Contract: Permanent contract

Over de opdrachtgever:

Voor een van onze opdrachtgevers in Delft zijn wij op zoek naar een functioneel beheerder met financiële kennis. Ben jij ambitieus, initiatiefrijk en communicatief vaardig dan is deze vacature wellicht wat voor jou!  Samen met je collega’s van IT en Financiën, en aan de hand van feedback van gebruikers, ontwikkel en richt je ze zo in dat alle financiële processen zo optimaal mogelijk verlopen en fouten voorkomen worden.

Omschrijving:

Jij zorgt ervoor dat alle applicaties naar behoren werken en de gebruikers ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Staat de release van een nieuwe applicatie, aanpassing of uitbreiding op de agenda? Dan zoek jij tijdig uit of het van toegevoegde waarde is voor de gemeente Delft – en als dat zo is, dan implementeer en optimaliseer jij deze. Ook onderhoud je contacten met de applicatieleveranciers en manage je de contracten van jouw applicaties. Je houdt bij al jouw werkzaamheden de belangen van de gebruiker in je hoofd, zonder dat je de functionaliteit van de applicaties uit het oog verliest. Hiervoor moet je schakelen met diverse afdelingen, maar dat is voor jou geen enkel probleem. Jij werkt namelijk niet alleen graag met mensen, je weet ook als geen ander hoe je ze bij elkaar moet brengen om processen goed te laten verlopen.

Functie-eisen:

  • Je komt ofwel uit de IT en hebt affiniteit met Finance, ofwel uit de Finance en hebt affiniteit met IT.
  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, het liefst in een bedrijfskundige of financiële richting.
  • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als functioneel beheerder of applicatiebeheerder van complexe, financiële applicaties of je bent een senior gebruiker in een complexe, financieel administratieve omgeving.
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met een financieel pakket 
  • Je hebt affiniteit met of inzicht in (de ontwikkelingen in) begrotingen, boekhouding en financiële wet- en regelgeving voor een gemeente.
  • Je hebt groot inlevingsvermogen, overtuigingskracht en een sterke mening én bent vindingrijk.


Arbeidsvoorwaarden:

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3712,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Na een tijdelijk contract van een jaar is er zicht op een vaste aanstelling.
De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerk mogelijkheden. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk betaald. Je kunt verlofdagen aan- en verkopen. 

Direct solliciteren? Klik hier

Meer informatie? Vul het onderstaande formulier in.

Nieuwe vacatures in uw mailbox?

Uw contactpersoon

Ellen Thomassen, Recruiter bij IV-experts.com

Ellen Thomassen

Bel 06-11760935 of e-mail naar e.thomassen@iv-experts.com.