Vacatures functioneel beheer en informatiemanagement

Functioneel Applicatiebeheerder Informatiesystemen HRM (Dirksland)
Solliciteer op deze vacatire

Ben je op zoek naar een afwisselende functie als functioneel applicatiebeheerder binnen een team functioneel applicatiebeheer HRM? CuraMare is op zoek naar een nieuwe collega! 

Lees meer...
Functioneel beheerder (regio Amsterdam)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: vast
Locatie: Amsterdam
Uren per week: 24-32

Lees meer...
Functioneel beheerder (regio Enschede)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: vast
Locatie: Enschede
Uren per week: 36

Functieprofiel:
Jij bent een spontane, stevige, resultaatgerichte en onafhankelijke professional. Daarnaast sta je sterk in je schoenen en ben je een goede communicator.  Je werkt resultaat- en klantgericht, proactief en uiterst accuraat. Je bent een goede planner en organisater en kunt je collega’s aansturen en met ze samen werken. Verbeteren staat bij jou hoog in het vaandel.

Het Functioneel Beheer is een organisatie-eenheid binnen de business support organisatie (BSO) van de organisatie. Binnen de BSO zijn onder meer de administratieve processen op het gebied van studenten, personeel en financiën gebundeld alsook, het project portfolio management, contentbeheer, Business Informationmanagement/Process Management, leveranciers en contractmanagement en de ICT organisatie. 
Het team Functioneel Beheer bevindt zich in de transitie naar een centraal gestuurd team met professionele functioneel beheerders die binnen de organisatie de processen op een efficiënte en professionele wijze ondersteund, waarbij de continuïteit geborgd is. Wij zien functioneel beheer als een regisseur die namens de gebruikers. Om dit te kunnen realiseren en daarnaast de gewenste hoge kwaliteit te leveren wordt voortdurend ingezet op ontwikkeling van medewerkers zowel op verdieping van kennis, als op optimaliseren van processen en het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden. Het team functioneel beheer wordt aangestuurd door een teamleider en (in de toekomst) 2 coördinatoren en zal naar schatting ongeveer 35 functioneel beheerders en 10 grote en 20-tal kleinere applicaties bevatten. 

Jouw taken:

 • Zorgdragen voor het functioneel beheer van het student informatie systeem en diverse beheeractiviteiten uitvoeren / verbeteren om de kwaliteit en stabiliteit van systemen te borgen
 • Zorgdragen voor de planning en het coördineren van de werkzaamheden binnen het team
 • Coachen van minder ervaren collega’s
 • Klanten en key-users pro-actief adviseren over het doorvoeren van procesverbeteringen en de rol die het systeem daarbij kan spelen
 • De impact (laten) vaststellen van wijzigingsverzoeken voor de bedrijfsprocessen en de administratieve organisatie en de technisch impact laten bepalen door de in- en externe IT-leveranciers
 • De leverancier aansturen mbt de openstaande calls en actie ondernemen als de afgesproken niveaus van dienstverlening niet gehaald dreigen te worden
 • In teamverband meewerken om de datakwaliteit in de Saxionapplicaties te verbeteren. Keten- en proces-denken zijn hierbij sleutelwoorden
 • De linking pin vormen tussen functioneel beheer Onderwijslogistiek en gerelateerde IT/IV-projecten
 • Pro-actief werken aan het verbeteren van functioneel beheer zowel binnen de gehele afdeling als binnen het team
Lees meer...
Functioneel beheerder (regio Enschede)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Vast
Locatie: Enschede
Uren per week: 36

Functieprofiel:
Ben jij gedreven, daadkrachtig, communicatief vaardig? Ben jij het beste op je plek in een organisatie waar je als team-player samen tot de beste ideeën komt?  Dan is deze functie helemaal voor jou weggelegd.

Je stimuleert en ondersteunt de lijnmanagers bij de realisatie en borging van efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen en –systemen die voldoen aan de wet- en regelgeving. Je bent daarin ook de schakel tussen de business en IT.  De gebruikers kunnen bij jou terecht met vragen over de systemen. Je inventariseert wat er nodig is om de digitale werkomgeving zo goed mogelijk in te richten en te laten draaien. Je staat klaar om incidenten op te vangen en zo goed mogelijk te verhelpen en voorkomen. 

Je draagt zorg voor betrouwbaarheid, continuïteit en kwaliteit van de administratieve informatiesystemen. Daarnaast adviseer je tijdig en zo volledig mogelijk over de opzet en implementatie van informatiesystemen en de informatievoorziening. Je werkt hiervoor actief samen met je collega’s en testers maar weet ook zelfstandig dingen op te pakken indien nodig. Het deelnemen aan projecten, het adviseren van de gebruiksorganisatie en het in beheer nemen van applicaties behoren tot jouw taken. Daarnaast onderhoud je het contact met leveranciers over lopende en nieuwe implementaties.

Takenpakket:

 • Ontsluit informatie voor het uitvoeren, sturen van bedrijfsprocessen en het nemen van besluiten.
 • Adviseert over verbeteringen van de informatievoorziening.
 • Stimuleert en ondersteunt het (her)ontwerpen en beschrijven van de bedrijfsprocessen.
 • Beheert, onderhoudt applicaties (w.o. de koppelingen tussen applicaties), dit houdt in: het testen en invoeren van nieuwe versies, voorkomen en verhelpen van storingen, onderhouden en innoveren van de applicatie en het opleiden van gebruikers.
 • Stelt standaarden en richtlijnen op voor het gebruik van systemen en communiceert daarover met de eindgebruikers.
 • Participeert in de voorbereiding van de aanschaf en implementatie van nieuwe informatiesystemen en
 • formuleert aanvullende eisen en wensen over de functionaliteit van de systemen aan de leveranciers.
 • Onderhoudt daarover in-en externe contacten.
Lees meer...
Run Specialist III (Regio Amsterdam)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: vast
Locatie: Amsterdam
Uren per week: 40

Functieprofiel:
Als Run Specialist ben je verantwoordelijk voor een adequate, functionele en stabiele ICT omgeving voor de klant en medewerkers van de bank. Je voert integrale regie over het beheer van alle systemen die onder jouw hoede vallen. Dit doe je vanuit de volledige end-to-end gedachte met alle relevante stakeholders in de keten waarin jouw applicaties vallen. Je waarborgt de kwaliteit en continuïteit van je eigen IT business services door primair incidenten te voorkomen en secundair de incidenten zo snel en goed mogelijk op te lossen. Je bent mede verantwoordelijk voor participatie in de relevante IT veranderingen en voor de finale acceptatie van deze veranderingen op je IT systemen. Daarnaast communiceer je naar gebruikers van incident, problem en change processen inclusief contacten met vendoren en bewaken van RCA's (Root Cause Analysis), oplevering en SIP's (Service Improvement Plan)

Je versterkt een team met verschillende leeftijden, nationaliteiten en achtergronden. Je wordt ondersteund door Run Officers en werkt nauw samen met Run Specialisten I, I en Run Experts. De sfeer is zeer collegiaal en er is weinig hiërarchie: je manager vaart op jouw advies en we beginnen steeds meer Agile te werken. Als Run Specialist III heb je een dragende rol binnen het team. Voor de collega’s ben jij een coach, een bron van ervaring en een belangrijke vraagbaak.  Voor jouw manager ben jij een sparring partner en de specialist om meer complexe activiteiten aan over te dragen.

AM&S staat voor Application Maintenance & Services. We houden de IT-systemen van de organisatie in de lucht en zijn daarmee verantwoordelijk voor de continuïteit van de dagelijkse bankzaken. Zo zorgen we ervoor dat mobiel bankieren vlekkeloos draait. Of dat rapportages aan toezichthouders compleet, correct en op tijd worden aangeleverd. We voorkomen problemen of lossen ze snel op. Simpel gezegd: als iedereen kan werken, zijn wij geslaagd. Met miljoenen rimpelloze transacties per dag, bijna 100% beschikbaarheid van internetbankieren en de hoogste klanttevredenheidsscore voor onze mobiel bankieren app, lijkt dat goed te lukken. 

We zijn ook begonnen aan een grootscheepse verbouwing van ons IT-landschap. We werken toe naar een flexibele cloud-infrastructuur op basis van een Service Oriented Architecture met standaardcomponenten. Klanten mogen hier niets van merken, behalve de voordelen als het klaar is. De komende jaren zullen we dus alles op alles moeten zetten om onze standaarden te blijven halen.Belangrijk: we bedenken niet de producten van morgen, maar garanderen dat ze werken. Zo faciliteren we de digitalisering van de bank en daarmee van de BV Nederland als geheel. Ingrijpende veranderingen, terwijl de winkel voor al onze klanten open moet blijven: veilig, betrouwbaar en 24/7.

Lees meer...
Functioneel beheerder/Ketenregisseur (Regio Zoetermeer)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: vast
Locatie: Zoetermeer
Uren per week: 40

Lees meer...
Coördinator Functioneel Beheer (Regio Enschede)
Solliciteer op deze vacatire

Soort contract: Vast

Lees meer...

Nieuwe vacatures in uw mailbox?

Uw contactpersoon

Ellen Thomassen, Recruiter bij IV-experts.com

Ellen Thomassen

Bel 06-11760935 of e-mail naar e.thomassen@iv-experts.com.