Sjablonen, checklists en templates voor functioneel beheer en informatiemanagement

Sjabloon hulpmiddel om als team verbeterpunten op te pakken


Met dit sjabloon kan een goede start gemaakt worden met het aanpakken van doelen / verbeterpunten. Het is bedoeld voor een kleine werkgroep die van start gaat met een actieplan. 

Hierbij gaat het om een onderwerp dat een team binnen een organisatie graag verbeterd ziet, waar zij zelf invloed op kunnen uitoefenen. 

Dit sjabloon bevat tips, invulvelden, werkafspraken en een actielijst. Hierbij kan alles in 1 document worden bijgehouden, met daarbij een leidraad om effectief  aan de slag te kunnen gaan.

Lees meer...

Onderwerpen: sjablonen, activiteiten, projecten

Sjabloon Beheerplan voor informatiesystemen


Om te komen tot een beheersbare omgeving waarin Informatiesystemen draaien dienen alle aspecten rond het beheer in beeld gebracht te worden. Deze aspecten zullen in aparte plannen per Informatiesysteem nader uitgewerkt moeten worden. Hierbij dient een werkbare situatie gecreëerd te worden zonder uit te wijden in details.

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten

Sjabloon Activiteitenmatrix Beheerorganisatie


Dit Excel-sjabloon geeft in een "hoog over" RACI-matrix aan wie bij welke activiteiten uitvoerend is en wie ondersteunend is. Hierbij zijn de volgende functionarissen en afdelingen benoemd: Gebruikersorganisatie, Keyuser, Servicedesk, Functioneel Beheer, Informatiemanagement, Applicatiebeheer en Technisch beheer.

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten

Nieuwe toevoegingen in jouw mailbox?

Populairste items