Sjablonen, checklists en templates voor functioneel beheer en informatiemanagement

CV Sjabloon


cv-sjabloon-functioneel-beheerder-1

Bespaar tijd met het uitzoeken van de juiste opzet en opmaak voor jouw CV. Met ons eenvoudig in te vullen Word template, ideaal voor de Functioneel Beheerder, maak je snel en gemakkelijk een mooi en professioneel vormgegeven Curriculum Vitae.

Doe er je voordeel mee!

Lees meer...

Onderwerpen: sjablonen

Sjabloon hulpmiddel om als team verbeterpunten op te pakken


Met dit sjabloon kan een goede start gemaakt worden met het aanpakken van doelen / verbeterpunten. Het is bedoeld voor een kleine werkgroep die van start gaat met een actieplan. 

Hierbij gaat het om een onderwerp dat een team binnen een organisatie graag verbeterd ziet, waar zij zelf invloed op kunnen uitoefenen. 

Dit sjabloon bevat tips, invulvelden, werkafspraken en een actielijst. Hierbij kan alles in 1 document worden bijgehouden, met daarbij een leidraad om effectief  aan de slag te kunnen gaan.

Lees meer...

Onderwerpen: sjablonen, activiteiten, projecten

Sjabloon voor SLA, DAP en PDC


Wat doen we eigenlijk als functioneel beheer? Welke diensten leveren we? En wat mag men van ons verwachten qua dienstenniveau? Een worsteling voor veel functioneel beheer afdelingen. Hier vindt u drie sjablonen kunnen u daar wellicht bij helpen.

  • Producten en Diensten Catalogus (PDC)
  • Service Level Agreement (SLA)
  • Dossier Afspraken en Procedures (DAP)

Lees meer...

Onderwerpen: sjablonen, sjabloon, service level agreement

Begrippenlijst functioneel beheer en informatiemanagement


Begrippenlijst functioneel beheer en informatiemanagement.pngEr zijn heel veel termen in ons vakgebied. Niet altijd zijn de termen eenduidig of worden ze op dezelfde manier geïnterpreteerd. Om dit helpen te voorkomen hebben wij een begrippenlijst opgesteld met in totaal enkele honderden woorden, termen, afkortingen en hun definities. Dit is een "levende lijst" en zal regelmatig worden bijgewerkt en aangevuld.

Dit is versie 1.0 van 8 november 2017.

Lees meer...

Onderwerpen: begrippenlijst, definities

Sjabloon Presentatie Jaarplan Functioneel Beheer


Jaarplan Functioneel Beheer.jpgDit document bevat een sjabloon voor het opstellen van een presentatie voor het presenteren van het Jaarplan Functioneel Beheer. Dit sjabloon kan worden gebruikt voor het in een korte presentatie aan het management presenteren van de highlights uit het jaarplan functioneel beheer. In dit sjabloon wordt o.a. verwezen naar de BiSL processen Specificeren, Wijzigingenbeheer (prioriteren en impactbepalen) en Toetsen en Testen.

Lees meer...

Onderwerpen: jaarplan, bisl

Sjabloon Service Level Agreement (SLA)


Dit document bevat een template voor het opstellen van een Service Level Agreement.

Lees meer...

Onderwerpen: service level agreement

Sjabloon Mastertestplan


Dit document bevat een template voor het opstellen van het mastertestplan (MTP).

De onderdelen genoemd in de inhoudsopgave zouden in elk mastertestplan voor moeten komen en zijn daarmee standaard, echter de invulling van die onderdelen is per situatie anders en daardoor maatwerk. Dit wordt dan ook aan de opsteller van het mastertestplan overgelaten.

Lees meer...

Onderwerpen: testen

Sjabloon Acceptatiecriteria


Acceptatiecriteria zijn een meetinstrument voor zowel gebruiker als beheerder om te bepalen of nieuwe of gewijzigde informatiesystemen voldoen aan de afgesproken eisen voor functionaliteit, kwaliteit en beheer. Er komt heel wat bij kijken om acceptatiecriteria te verankeren in beheerprocessen en systeemontwikkelingsprojecten. Het opstellen en het hanteren van acceptatiecriteria voor ICT-producten en -diensten geschiedt bij veel organisaties met wisselend succes. Vaak worden acceptatiecriteria wel opgesteld, maar niet effectief gebruikt en verworden ze tot een nood-zakelijk kwaad zonder kwaliteit borgende werking.

Lees meer...

Onderwerpen: testen, acceptatiecriteria

Checklist Inbeheername


Dit sjabloon is bedoeld voor een inbeheername van nieuwe functionaliteit of systemen. Dit sjabloon is samengesteld door de ASL/BiSL Foundation en ook te vinden op hun website.

Lees meer...

Onderwerpen: bisl

Sjabloon Functioneel Ontwerp


Dit sjabloon bevat alle informatie die opgenomen kan worden in een functioneel ontwerp. Dit sjabloon is samengesteld door de ASL/BiSL Foundation en ook te vinden op hun website.

Lees meer...

Onderwerpen: specificeren

Nieuwe toevoegingen in jouw mailbox?

Populairste items