Opleidingen functioneel beheer en informatiemanagement

Appreciative Inquiry: verbeter de samenwerking!


Tegelijkertijd de prestaties en het werkplezier van functioneel beheerders vergroten. Kan dat?

Je bent verantwoordelijk voor het functioneren van een groep functioneel beheerders en je herkent een of meer van de volgende situaties:

  • Je mensen hebben goed contact met gebruikers én IT-ers, ze hebben de juiste opleidingen gevolgd, ze beschikken over de juiste tooling en last but not least is het een mooie mix van jonge honden en ervaringsdeskundigen. Waarom blijf je dan toch denken dat het team beter zou kunnen functioneren?
  • De introductie van DevOps teams binnen je organisatie heeft ervoor gezorgd dat de positie van functioneel beheerders onduidelijk is geworden. Het aantal DevOps teams groeit ondertussen door, sommige functioneel beheerders hebben de rol van Product Owner op zich genomen of assisteren een Product Owner. Andere functioneel beheerders zijn lid geworden van een DevOps-team en brengen zo hun expertise in. Waarom blijf je dan toch denken dat de combinatie van DevOps team en functioneel beheer beter zou kunnen functioneren?
  • De wens om een team zelf-organiserend te maken is niet gemakkelijk in de praktijk te brengen.  Het team is gecoacht, de kernkwaliteiten van de teamleden zijn in kaart gebracht, als gevolg daarvan zijn er teamleden geswapt en het team is duidelijk gekanteld richting medewerker en klant. Waarom blijf je dan toch denken dat het team nog lang niet heeft bereikt wat het zou kunnen bereiken?

Het antwoord op de drie bovenstaande vragen is hetzelfde: je blijft denken dat het beter kan omdat dat in bijna alle gevallen ook zo is. Misschien functioneert je huidige team op dit moment zelfs ronduit slecht. Hoe prettig zou het dan zijn om zowel de prestaties als het werkplezier van een team drastisch te vergroten. Dat is mogelijk met Appreciative Inquiry.

Appreciative Inquiry gecombineerd met de Theory of Constraints

Met deze techniek inventariseert het team zelf wat goed werkt voor hen en hun organisatie en waarom. In de daarop volgende stap wordt in kaart gebracht hoe deze werkwijzen kunnen worden versterkt en tenslotte hoe de benodigde verbeteringen snel en soepel door het team zelf kunnen worden doorgevoerd.

Appreciative Inquiry 2.jpg

Wat Appreciative Inquiry uniek maakt is de positieve energie die vrijkomt bij een dergelijke ‘invented right here’ benadering. In onze praktijk combineren we AI met de Theory of Constraints, zodat we zeker zijn dat we ons gestructureerd focussen op de meest acute bottlenecks.

1-daagse "Jump Start"

Tijdens onze 1-daagse jump start leiden 2 workshop-leiders uw team(s) (max. 20 personen per team) door het gecombineerde AI/ToC-proces. Aan het eind van de dag, zijn de eerste verbeteringen reeds in gang gezet en ligt er een afgestemde en werkbare actielijst voor de daaropvolgende weken. De kosten voor een dergelijke Jump Start bedragen 995 euro per team. Deze Jump Start wordt altijd in-company georganiseerd.

Onderwerpen: agile, product owner

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items