Opleidingen functioneel beheer en informatiemanagement

Introductie Functioneel Beheer


Krijg inzicht in het ‘speelveld’ van (het beheer van) de informatievoorziening!

Co-branding logoTijdens deze tweedaagse Introductie Functioneel Beheer opleiding van Gladwell Academy en IV-experts.com krijg je de kennis die nodig is om je te helpen bij het invullen van jouw rol als ‘starter’ in dit vakgebied.

Een passende en actuele informatievoorziening is voor elke organisatie van levensbelang. Daarmee is ook een professionele invulling van het Informatiemanagement en het Functioneel Beheer onmisbaar. Toch zien we vaak dat deze in de praktijk nogal te wensen overlaten. Deze opleiding geeft je de bouwstenen om zelf de bovenliggende structuur en de dagelijkse invulling aan te brengen in het Informatiemanagement en het Functioneel Beheer van jouw organisatie.

Lees meer...

Onderwerpen: gladwell academy, opleiding, Functioneel beheer

Advanced Product owner


Zet de volgende stap in jouw Product Owner rol!

Wil je verder ontwikkelen in de Product Owner rol, de dynamiek van de Product Owner doorgronden en versterken, Denken en handelen gericht op business en klant behoefte en het Professional Product Owner II certificaat behalen?

De training wordt gegeven door Gladwell Academy. 

Lees meer...

Product Owner in de Praktijk


Van klantwens tot het opleveren van waarde

Wil jij Agile en Scrum toepassen zodat je maximaal productwaarde creëert, een stevige theoretische en praktische basis in Agile en Scrum opdoen, inzicht in het opstellen van de Product Backlog en het prioriteren ervan, de visie van de verschillende stakeholders overdragen op het Development team of direct inzetbaar zijn als Product Owner? Dan is deze opleiding wat voor jou!

Lees meer...

Post-HBO Informatievoorziening en Bedrijfsvoering


Hoe de inzet van IT en informatievoorziening de business kan veranderen 

Deze Post-HBO opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals werkzaam binnen het bedrijfsvoering domein ‘informatievoorziening en IT’, met als doel jezelf te ontplooien tot breed inzetbare business- en IT kracht op strategisch, tactisch en operationeel gebied.

Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van uw vakinhoudelijke kennis en gerelateerde competenties met als doel de verbindende functie tussen business en IT in te vullen.

Lees meer...

Tactisch Functioneel Beheer


Leer hoe je het IV-landschap in jouw organisatie optimaal beheert!

Tijdens deze vierdaagse Tactisch Functioneel Beheer opleiding krijg je de kennis en handvatten die nodig zijn om jouw functie beter uit te kunnen voeren.

Lees meer...

BiSL® Next voor functioneel beheerders


BiSLSmart presenteert als eerste een training, waarin we de nieuwe inzichten van BiSL Next verbinden met de dagelijkse praktijk. We leggen de verbanden tussen de bekende taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden uit BiSL en de drivers, perspectives en domains in BiSL Next.

Lees meer...

Onderwerpen: model, bisl, bisl next

Training LeanIM voor Functioneel Beheerders


Lean InformatiemanagementAls functioneel beheerder heb je te maken met klanten en een externe omgeving die steeds meer eisen stellen aan de informatie huishouding. Er worden steeds hogere en meetbare eisen aan kwaliteit gesteld, een snellere doorlooptijd verwacht en een informatie voorziening tegen een zo scherp mogelijk prijs verwacht.

Herken je je in de volgende situatie:

Je mailbox zit bomvol, je bent alleen maar bezig met incidenten oplossen. Je komt niet toe aan enige vorm van proactiviteit. De frustratie is maximaal, je bent alleen maar bezig om brandjes te blussen en gaten dichtlopen. Als je het probleem hebt gevonden krijg je net genoeg tijd om noodverband te leggen, zonder de grondoorzaak te kunnen achterhalen en aanpakken.

Lees meer...

Onderwerpen: lean, metrics

Masterclass Business IT Alignment


Alignment van IT en business processen staat nog steeds heel hoog op de corporate agenda van veel organisaties. Hoewel alignment een erkend issue is, zijn weinig bedrijven in staat om het goed in praktijk te brengen.

Lees meer...

Onderwerpen: alignment

Maatwerk training en opleiding


Met alleen een BiSL-certificaat ben je nog geen functioneel beheerder. Dat is dan ook de reden dat we complete opleidingstrajecten op maat samenstellen in opdracht van onze klanten. In deze opleidingen worden die aspecten opgenomen die voor jouw organisatie van toepassing zijn. Hiermee verspil je geen tijd en geld aan opleidingen die niet bijdragen aan de vorming van de functioneel beheer professionals binnen jouw organisatie.

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten, competenties

Training Projectmanagement


Projectmanagement Foundation behandelt de kenmerken van een project, voor- en nadelen van projectmatig werken, kritische succesfactoren van een project, projectaanpak, methodieken voor projectfasering, beheersaspecten (GOKIT) en andere bekende projectmethoden. Voor iedere functioneel beheerder die veel meedraait in projecten is deze cursus zeker aan te raden. Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de diverse onderdelen van Projectmanagement Foundation en wordt je voorbereid op het officiële examen bij EXIN.

Lees meer...

Onderwerpen: projecten

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items