Opleidingen functioneel beheer en informatiemanagement

Product Owner in de Praktijk


Van klantwens tot het opleveren van waarde

Wil jij Agile en Scrum toepassen zodat u maximaal productwaarde creëert, een stevige theoretische en praktische basis in Agile en Scrum opdoen, inzicht in het opstellen van de Product Backlog en het prioriteren ervan, de visie van de verschillende stakeholders overdragen op het Development team of direct inzetbaar zijn als Product Owner? Dan is deze opleiding wat voor jou!

Tijdens deze opleiding komt o.a. aan bod:

 • Hoe je door het toepassen Agile en Scrum maximale productwaarde kunt creëren.
 • Jouw Stakeholders op de juiste manier te managen.
 • Om een Product Backlog op te stellen en te prioriteren.
 • Effectief communiceren met het Scrum Team.
 • De visie van het product over te brengen op het Development Team.

Deze opleiding duurt 2 dagen en wordt gegeven door Gladwell Academy. 

Lees meer...

Post-HBO Informatievoorziening en Bedrijfsvoering


Hoe de inzet van IT en informatievoorziening de business kan veranderen 

Deze Post-HBO opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals werkzaam binnen het bedrijfsvoering domein ‘informatievoorziening en IT’, met als doel uzelf te ontplooien tot breed inzetbare business- en IT kracht op strategisch, tactisch en operationeel gebied.

Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van uw vakinhoudelijke kennis en gerelateerde competenties met als doel de verbindende functie tussen business en IT in te vullen.

Lees meer...

Functioneel Beheer 3.0


Gladwell Academy opleiding Functioneel Beheer 3.0

De juiste balans tussen regievoering en kwaliteitsborging

Wilt u uw functie beter positioneren in uw organisatie, Functioneel Beheerprocessen beter inrichten, uw effectiviteit als regievoerder tussen organisatie en ICT verbeteren of de balans bewaren tussen problemen oplossen en voorkomen? Dan is deze opleiding iets voor u!

Tijdens deze opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het speelveld van Functioneel Beheer
 • Effectief regie voeren op wijzigingen
 • Het verhogen van de kwaliteit van oude en nieuwe ICT systemen
 • Verbeteren balans tussen gebruiksbeheer en gebruikerservaring

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de opleiding, het programma en de mogelijkheid tot inschrijven? Klik dan op de onderstaande button.

Bekijk de volledige opleiding

Mocht u nog vragen hebben? Vul dan het onderstaande formulier in. 

Lees meer...

Appreciative Inquiry: verbeter de samenwerking!


Tegelijkertijd de prestaties en het werkplezier van functioneel beheerders vergroten. Kan dat?

Je bent verantwoordelijk voor het functioneren van een groep functioneel beheerders en je herkent een of meer van de volgende situaties:

 • Je mensen hebben goed contact met gebruikers én IT-ers, ze hebben de juiste opleidingen gevolgd, ze beschikken over de juiste tooling en last but not least is het een mooie mix van jonge honden en ervaringsdeskundigen. Waarom blijf je dan toch denken dat het team beter zou kunnen functioneren?
 • De introductie van DevOps teams binnen je organisatie heeft ervoor gezorgd dat de positie van functioneel beheerders onduidelijk is geworden. Het aantal DevOps teams groeit ondertussen door, sommige functioneel beheerders hebben de rol van Product Owner op zich genomen of assisteren een Product Owner. Andere functioneel beheerders zijn lid geworden van een DevOps-team en brengen zo hun expertise in. Waarom blijf je dan toch denken dat de combinatie van DevOps team en functioneel beheer beter zou kunnen functioneren?
 • De wens om een team zelf-organiserend te maken is niet gemakkelijk in de praktijk te brengen.  Het team is gecoacht, de kernkwaliteiten van de teamleden zijn in kaart gebracht, als gevolg daarvan zijn er teamleden geswapt en het team is duidelijk gekanteld richting medewerker en klant. Waarom blijf je dan toch denken dat het team nog lang niet heeft bereikt wat het zou kunnen bereiken?

Lees meer...

Onderwerpen: agile, product owner

BiSL® Next voor functioneel beheerders


BiSLSmart presenteert als eerste een training, waarin we de nieuwe inzichten van BiSL Next verbinden met de dagelijkse praktijk. We leggen de verbanden tussen de bekende taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden uit BiSL en de drivers, perspectives en domains in BiSL Next.

Lees meer...

Onderwerpen: bisl, bisl next, model

Apollo 13 – an ITSM case experience™


Apollo_13-insignia.pngHet simulatiespel ‘Apollo 13 – an ITSM case experience™’ is een module waarin via een interactief spel ITIL®-concepten en -processen worden ervaren. Tijdens de training worden levensechte situaties uit de missie van de Apollo 13 gesimuleerd. U werkt in een team en speelt de rol van het Mission control center in Houston. Uw opdracht is om het gehavende ruimteschip en haar bemanning veilig thuis te brengen. Op die manier leren en ervaren u en uw collega’s alle voordelen van de ITIL®-procedures.

Lees meer...

Onderwerpen: itil

Workshop Bimodal IT met de business sim. Demand-IT


Steeds meer IT teams hebben moeite om te voldoen aan de groeiende vraag vanuit de business. Technologie zorgt voor een toenemende druk op de IT organisatie om innovaties snel door te voeren en tegelijkertijd substantiële kostenbesparingen te realiseren. Herkent u deze context en problematiek en wilt u meer weten over Bimodal IT als mogelijkheid om bovenstaande situatie te verbeteren? Dan is deze workshop interessant voor u en uw organisatie.

Lees meer...

Onderwerpen: demand, specificeren, testen

Training LeanIM voor Functioneel Beheerders


Schermafbeelding_2016-06-29_om_08.07.04.pngAls functioneel beheerder heb je te maken met klanten en een externe omgeving die steeds meer eisen stellen aan de informatie huishouding. Er worden steeds hogere en meetbare eisen aan kwaliteit gesteld, een snellere doorlooptijd verwacht en een informatie voorziening tegen een zo scherp mogelijk prijs verwacht.

Herken je je in de volgende situatie:

Je mailbox zit bomvol, je bent alleen maar bezig met incidenten oplossen. Je komt niet toe aan enige vorm van proactiviteit. De frustratie is maximaal, je bent alleen maar bezig om brandjes te blussen en gaten dichtlopen. Als je het probleem hebt gevonden krijg je net genoeg tijd om noodverband te leggen, zonder de grondoorzaak te kunnen achterhalen en aanpakken.

Lees meer...

Onderwerpen: lean, metrics

Workshop "Introductie Functioneel Beheer"


Introductie_functioneel_beheer.jpgHet vakgebied Functioneel Beheer krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Wat vaak steeds meer uitdagingen, maar ook kansen, oplevert bij de direct betrokkenen (Functioneel Beheerders, leidinggevenden van Functioneel Beheerteams etc.). Ook zien we nog vaak dat het Functioneel Beheer zeer divers wordt ingevuld en organisaties worstelen met de voor hen passende invulling. Of zelfs met de vraag of Functioneel Beheer wel echt een vak is of iets dat ‘er even bijgedaan kan worden’. Heeft u dit soort vraagstukken of zoekt u een generiek referentiekader als basis voor (de inrichting van) het Functioneel Beheer?  Dan is deze workshop mogelijk iets voor u.

Lees meer...

Onderwerpen: activiteiten, taken

Workshop "Functioneel Beheer voor niet-Functioneel Beheerders"


workshop_functioneel_beheer.jpgHet vakgebied Functioneel Beheer krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Ook degenen die niet rechtstreeks hiervoor verantwoordelijk zijn krijgen er vaak direct of indirect mee te maken, b.v. als ‘afnemer’ van Functioneel Beheer diensten. Maar wat is Functioneel Beheer nou eigenlijk? En wat heb ik er als lijn-, proces- of ICT manager aan? Of waar moet ik als HRM medewerker op letten als ik hiervoor moet werven? Heeft u dit soort vragen? Dan is deze workshop mogelijk iets voor u.

Lees meer...

Onderwerpen: activiteiten, taken

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items