Opleidingen functioneel beheer en informatiemanagement

Big Data voor de publieke sector


Big Data is essentieel voor nu en in de toekomst

De komende twee jaar verwacht 75% van de bedrijven te investeren in Big Data. De potentie van Big Data is enorm. Big Data is vooral gericht op het vinden van patronen en verbanden in grote hoeveelheden data, wat uw organisatie de mogelijkheid geeft vooruit te kijken en nauwkeurige voorspellingen te doen. U werkt hierdoor niet alleen gerichter, maar ook pro-actiever. Daarnaast stelt het burgers in staat om bij te dragen aan transparantie, signalering, keuzevrijheid en de legitimiteit van het bestuur.

Onderzoek van McKinsey wees uit dat de Europese publieke sector met behulp van Big Data meer dan 100 miljard euro kan besparen.

Lees meer...

Product Owner in de Praktijk


De vertaler van requirements naar features

De Scrum Product Owner is de spin in het web van de stakeholders, de klant, de eindgebruiker en het Agile ontwikkelteam. Het prioriteren van de product backlog en deze helder overbrengen aan het Agile ontwikkelteam is de uitdaging van de Product Owner.

Tijdens de training Product Owner in de praktijk leert u:

  • De theorie achter Scrum in de praktijk
  • Werken als Product owner
  • Maximale productwaarde creëren met behulp van Agile en Scrum

Deze opleiding duurt 2-3 dagen en wordt gegeven door Gladwell Academy. De eerstvolgende opleiding gaat op 8 oktober 2018 van start.

Lees meer...

Customer Journey mapping voor Product Owners


Wilt u nog meer uit uw Agile teams halen en samen niet alleen succesvoller maar ook sneller innoveren? Met Customer Journey mapping bent u beter in staat om de kern van pijnpunten van uw klant te ontdekken. Tijdens deze tweedaagse training leert u de theorie achter Customer Journey Mapping en met name het toepassen van de principes in een Agile team. Tijdens de training gaat u al snel aan de slag met bekende customer journeys en past u de techniek direct toe op uw eigen klanten. Uw team is direct na de training in staat de klant beter centraal te zetten en hiermee succesvoller te innoveren!

Lees meer...

Post-HBO Informatievoorziening en Bedrijfsvoering


Hoe de inzet van IT en informatievoorziening de business kan veranderen 

Deze Post-HBO opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals werkzaam binnen het bedrijfsvoering domein ‘informatievoorziening en IT’, met als doel uzelf te ontplooien tot breed inzetbare business- en IT kracht op strategisch, tactisch en operationeel gebied.

Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van uw vakinhoudelijke kennis en gerelateerde competenties met als doel de verbindende functie tussen business en IT in te vullen.

Lees meer...

Functioneel Beheer 3.0 voor de publieke sector


Gladwell Academy opleiding Functioneel Beheer 3.0

Help uw organisatie met het professionaliseren van de ICT-inrichtingIn verband met digitale transformatie neemt de aandacht voor informatievoorziening de laatste jaren toe, en wordt de rol van functioneel beheer belangrijker dan ooit tevoren. De functioneel beheerder wordt gezien als gesprekspartner binnen de IT-serviceorganisatie, en heeft specialistische kennis op het gebied van software- en IT functionaliteit.

Wij gaan in op het BiSL-Framework, welke een leidraad biedt voor een professioneel- en systematische aanpak van informatievoorziening beheer.

Lees meer...

Appreciative Inquiry: verbeter de samenwerking!


Tegelijkertijd de prestaties en het werkplezier van functioneel beheerders vergroten. Kan dat?

Je bent verantwoordelijk voor het functioneren van een groep functioneel beheerders en je herkent een of meer van de volgende situaties:

  • Je mensen hebben goed contact met gebruikers én IT-ers, ze hebben de juiste opleidingen gevolgd, ze beschikken over de juiste tooling en last but not least is het een mooie mix van jonge honden en ervaringsdeskundigen. Waarom blijf je dan toch denken dat het team beter zou kunnen functioneren?
  • De introductie van DevOps teams binnen je organisatie heeft ervoor gezorgd dat de positie van functioneel beheerders onduidelijk is geworden. Het aantal DevOps teams groeit ondertussen door, sommige functioneel beheerders hebben de rol van Product Owner op zich genomen of assisteren een Product Owner. Andere functioneel beheerders zijn lid geworden van een DevOps-team en brengen zo hun expertise in. Waarom blijf je dan toch denken dat de combinatie van DevOps team en functioneel beheer beter zou kunnen functioneren?
  • De wens om een team zelf-organiserend te maken is niet gemakkelijk in de praktijk te brengen.  Het team is gecoacht, de kernkwaliteiten van de teamleden zijn in kaart gebracht, als gevolg daarvan zijn er teamleden geswapt en het team is duidelijk gekanteld richting medewerker en klant. Waarom blijf je dan toch denken dat het team nog lang niet heeft bereikt wat het zou kunnen bereiken?

Lees meer...

Onderwerpen: agile, product owner

BiSL® Next voor functioneel beheerders


BiSLSmart presenteert als eerste een training, waarin we de nieuwe inzichten van BiSL Next verbinden met de dagelijkse praktijk. We leggen de verbanden tussen de bekende taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden uit BiSL en de drivers, perspectives en domains in BiSL Next.

Lees meer...

Onderwerpen: bisl, bisl next, model

Apollo 13 – an ITSM case experience™


Apollo_13-insignia.pngHet simulatiespel ‘Apollo 13 – an ITSM case experience™’ is een module waarin via een interactief spel ITIL®-concepten en -processen worden ervaren. Tijdens de training worden levensechte situaties uit de missie van de Apollo 13 gesimuleerd. U werkt in een team en speelt de rol van het Mission control center in Houston. Uw opdracht is om het gehavende ruimteschip en haar bemanning veilig thuis te brengen. Op die manier leren en ervaren u en uw collega’s alle voordelen van de ITIL®-procedures.

Lees meer...

Onderwerpen: itil

Workshop Bimodal IT met de business sim. Demand-IT


Steeds meer IT teams hebben moeite om te voldoen aan de groeiende vraag vanuit de business. Technologie zorgt voor een toenemende druk op de IT organisatie om innovaties snel door te voeren en tegelijkertijd substantiële kostenbesparingen te realiseren. Herkent u deze context en problematiek en wilt u meer weten over Bimodal IT als mogelijkheid om bovenstaande situatie te verbeteren? Dan is deze workshop interessant voor u en uw organisatie.

Lees meer...

Onderwerpen: demand, specificeren, testen

Training LeanIM voor Functioneel Beheerders


Schermafbeelding_2016-06-29_om_08.07.04.pngAls functioneel beheerder heb je te maken met klanten en een externe omgeving die steeds meer eisen stellen aan de informatie huishouding. Er worden steeds hogere en meetbare eisen aan kwaliteit gesteld, een snellere doorlooptijd verwacht en een informatie voorziening tegen een zo scherp mogelijk prijs verwacht.

Herken je je in de volgende situatie:

Je mailbox zit bomvol, je bent alleen maar bezig met incidenten oplossen. Je komt niet toe aan enige vorm van proactiviteit. De frustratie is maximaal, je bent alleen maar bezig om brandjes te blussen en gaten dichtlopen. Als je het probleem hebt gevonden krijg je net genoeg tijd om noodverband te leggen, zonder de grondoorzaak te kunnen achterhalen en aanpakken.

Lees meer...

Onderwerpen: lean, metrics

Nieuwe aanvullingen in uw mailbox?

Populairste items