Klantcases Functioneel-beheerder.com (onderdeel van IV-experts.com)


AON (ten tijde van casus IAK): van reactief naar proactief


De teamleider van Aon (ten tijde van casus onder het label IAK verzekeringen) wilde graag dat het team meer proactief zou gaan denken en handelen. Een belangrijk aandachtspunt was dat het team niet gezien werd, en zich niet liet zien als specialisten in hun vak. Bovendien had het team handvatten nodig om zich te kunnen profileren, zeker gezien de wijziging in strategische plannen die maakte dat de toekomst van de functioneel beheer club niet zeker was.

Opzoek naar de juiste opleiding

De teamleider van Aon was opzoek naar een opleiding dan wel begeleidingstraject waarbij veel opdrachten gerelateerd zouden worden aan de eigen praktijk.

Zij had zelf in het verleden een zeer bruikbare functioneel beheer opleiding gevolgd met praktijkopdrachten, echter deze paste niet in het budget. Via het wereldwijde web kom je al gauw op de website van functioneel-beheerder.com als je ook maar iets zoekt gerelateerd aan het vakgebied. Zodoende ontdekte zij het in-company coachingstraject speciaal voor functioneel beheerteams.

Een relevant coachingstraject

Functioneel-beheerder.com (onderdeel van IV-experts.com) heeft het team van IAK een coachingstraject van een jaar geboden, waarin het team iedere maand een dagdeel samenkomt en gecoacht wordt in specifieke onderwerpen die voor hen relevant zijn. Het gaat hier bijvoorbeeld om communicatie, stakeholder analyse, specificeren en prioriteren, proactief functioneel beheer, en profileren.

Vakinhoud en persoonlijke ontwikkeling staan centraal

Een van de deelnemers:

"Het afgelopen jaar heeft Mirjam Bekkenkamp bij ons een coachingstraject verzorgd namens IV-experts.com. Zij is een betrokken coach met gedegen vakkennis en zij is prettig in de omgang. Ze speelt (desgewenst) in op actuele ontwikkelingen binnen de organisatie en past daar de coaching op aan, zodat je er direct iets aan hebt in de praktijk. Door middel van creatieve, interactieve opdrachten wordt toegewerkt naar het behalen van de gezamenlijk opgestelde doelen en ontstaat haast spelenderwijs meer inzicht in de materie van informatievoorziening en de eigen rol van de trainee.

De coaching richt zich enerzijds op de inhoud van het vakgebied maar anderzijds is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en soft-skills. Ik kan zowel Mirjam als de coaching van IV-experts.com dan ook van harte aanbevelen aan iedere organisatie die zoekende is naar een goede of betere invulling van functioneel beheer of die hierin een verdiepingsslag wil maken."

Meer weten?

Wi je meer weten over de coaching mogelijkheden van IV-experts.com en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik dan op onderstaande button.

Bekijk Coaching mogelijkhedenOnderwerpen: klantcase

AON (ten tijde van casus onder het label IAK)

aon-ten-tijde-van-casus-iak

Jouw contactpersoon

janouk-roekevisch

Janouk Roekevisch

Bel 06-11223878 of e-mail naar j.roekevisch@iv-experts.com.