Functioneel Beheer van Microsoft SharePoint (365)

functioneel-beheer-sharepoint-small.jpgSharePoint is een grensverleggende samenwerkingstool die de productiviteit van medewerkers en organisaties significant kan verhogen. Door slim documentmanagement en het automatiseren van administratieve processen met workflows kan SharePoint heel veel meerwaarde toevoegen aan het dagelijkse werkproces. De mogelijkheden van SharePoint (zoals versiebeheer, communities, documentbibliotheken, workflows, de integratie met bijv. Microsoft Office en social media, et cetera) zijn erg rijk in functionaliteiten maar worden té vaak onderschat en te weinig of te beperkt gebruikt. In de praktijk lopen de eindgebruikers vaak tegen de volgende zaken aan:

 • SharePoint is een online netwerkschrijf geworden;
 • Een document is niet te vinden of het is niet helder welke de laatste versie is;
 • De autorisatie-structuur sluit niet aan bij de intern of externe Governance regels/afspraken;
 • Training en ondersteuning in het gebruik van SharePoint is niet beschikbaar of onvoldoende;
 • Veel documenten worden nog steeds via de email gedistribueerd;
 • Niemand weet welke functionaliteiten er nu eigenlijk beschikbaar zijn in SharePoint en wat ze kunnen toevoegen aan het dagelijkse proces;
 • De productiviteit verhogende tools zoals het Enterprise Search Platform (vanaf SharePoint 2013) zijn niet beschikbaar doordat men (te) lang gewacht met de overgang naar nieuwe versies van SharePoint.

Er komt gewoon veel specifieke kennis en kunde kijken bij het succesvol opzetten en beheren van een goede SharePoint oplossing. De Return on Investment van SharePoint is dan ook vaak veel te laag en de beheerkosten niet in balans met de voordelen van SharePoint. Wij zouden jou kunnen ondersteunen bij het beter benutten van SharePoint door het functioneel beheer hiervan voor onze rekening te nemen. Wij zorgen voor:

 • 1e lijns ondersteuning aan eindgebruikers bij het gebruik van SharePoint;
 • Het maken en beheren van site- een document sjablonen; zoek functionaliteit, machtigingen en workflows;
 • Het coördineren van het doorvoeren van nieuwe versies van SharePoint;
 • Het geven van reguliere trainingen aan jouw eindgebruikers in het gebruik van SharePoint;
 • Het opzetten en beheren van een handleidingen voor het gebruik van SharePoint.

Uiteindelijk zal je zien dat jouw gebruikers echt goed uit de voeten kunnen met SharePoint en deze applicaties ook echt waarde gaan toevoegen aan het dagelijkse proces.

Het rendement op Microsoft SharePoint verbeteren?

Onze functioneel beheerders hebben zeer diepgaande kennis van SharePoint. Zij zorgen ervoor dat jouw gebruikers goed worden opgeleid en de functionaliteiten goed kunnen benutten, incidenten, verzoeken en vragen over SharePoint snel worden afgehandeld en de inrichting van SharePoint optimaal aansluit bij de processen in jouw organisatie. Ze verdiepen zich in jouw organisatie, komen regelmatig op jouw locatie langs, kennen jouw branche en processen en zorgen voor heldere, tijdige en eenduidige communicatie. Je kunt ze fulltime, parttime of op afroep inzetten.

Meer weten over functioneel beheer van Microsoft SharePoint (365)?

Vul het formulier hieronder in en we benaderen je binnen twee werkdagen.