Agile, Scrum en DevOps in relatie tot functioneel beheer en informatiemanagement

scrum.jpgSteeds meer organisaties stappen over naar een Agile (Scrum) of DevOps aanpak om hun wijzigingen in de informatievoorziening te (laten) ontwikkelen en beheren. Het levert veel op ten opzichte van de klassieke Waterval-methode: snelle oplevering van bruikbare functionaliteiten, een heldere manier van werken en goede samenwerking en communicatie met de stakeholders.

Maar functioneel beheerders en informatiemanagers dan?

Heel veel functioneel beheerders en informatiemanagers in deze organisaties worstelen ontzettend met hun rol in deze manier van wijzigingen ontwerpen, prioriteren, maken, implementeren en in beheer nemen. Zijn ze Product Owner, gedelegeerd Product Owner, Stakeholder, of....? Functioneel-Beheerder.com heeft veel ervaring met het bepalen en borgen van de rol van de functioneel beheerder en informatiemanager in een Agile of DevOps omgeving. Dit kan als Product Owner, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een Run Team.

Run Team

Een Run Team bestaat uit functioneel beheerders en informatiemanagers en pakt de "vergeten" activiteiten op in een Scrum en DevOps omgeving. Denk hierbij o.a. aan:

  • 1e en 2e lijns gebruikersondersteuning
  • Gebruikershandleidingen en –training
  • Aandacht voor niet-geautomatiseerde IV en autorisatiebeheer

Een Run Team heeft de volgende kenmerken:

  • Loopt drie weken achter op Scrum Team
  • Dezelfde sprint-cyclus in weken als het Scrum Team
  • Bestaat uit functioneel beheerders en informatiemanagers

Visueel ziet dat er als volgt uit:

Run Team Scrum.png

Meer weten?

Wil je meer weten over de rol van de functioneel beheerder en informatiemanager in Agile en DevOps omgevingen of het opzetten, inrichten en borgen van een Run Team? Laat jouw gegevens dan achter middels onderstaand formulier. We gaan graag (vrijblijvend!) het gesprek met jou aan.