Functioneel Beheer evenementen

24-5-2018: Pizzasessie XL 2018


Dé kennissessie XL voor functioneel beheerders en informatiemanagers vond dit jaar voor de 3e keer plaats en ditmaal in het Burgers' Zoo te Arnhem! Met een interactief ochtendprogramma, drie sprekers in de middag en uiteraard de live gebakken pizza's aan het eind. 

De datum van de 4e Pizzasessie XL is al bekend! Noteer 21 mei 2019 alvast in uw agenda!

De derde Pizzasessie XL heeft op donderdag 24 mei 2018 in Burger's Zoo te Arnhem plaatsgevonden. Deze Pizzasessie XL bestond uit een ochtendprogramma en een middagprogramma. Het ochtendprogramma bestond uit vier interactieve Break-outs met actuele onderwerpen. Het middagprogramma bevatte drie lezingen, een forumdiscussie en een pizzabuffet met netwerkborrel.

Zie hieronder een sfeerimpressie van de Pizzasessie XL 2018: 


Het programma zag er als volgt uit:

Ochtendprogramma

9:00 uur - Ontvangst
9:30 uur - Eerst ronde Break-outs

Breakout 1: Hoe voeg ik meer waarde toe als Functioneel Beheer (Daniel Brouwer, Lean Six Sigma Master Black Belt)

Daniel E. Brouwer vierkant klein

Tijdens deze breakout sessie gaat Daniel met de deelnemers actief aan de slag met de vraag of en waarom functioneel beheer vanuit de Lean optiek als verspilling kan worden gezien om zo de drivers scherper richting de business aan te kunnen geven.

Breakout 2: Hoe kom ik van reactief naar proactief functioneel beheer? (Mirjam Bekkenkamp en Sirona Wit, coach en consultant bij IV-Experts.com)

Mirjam Sirona Wit

In deze break-out gaan we interactief aan de slag met hoe functioneel beheer uit de modus van brandjes blussen kan komen. De deelnemers komen de sessie uit met concrete handvatten hoe het team meer tijd kan vrijmaken en proactief in kan spelen op de behoeften uit de organisatie. Het streven: om te komen van brandjes blussen naar regie voeren.

Breakout 3: Sailing on a Story Board (Casper Steenbergen & Tom Bosch, consultants bij IV-Experts.com)

Tom Bosch Casper Steenbergen
In deze pressure cooker break-out gaan we met aanwezigen door de wondere wereld van Story Boarding, en waarom dit niet alleen voor ontwikkelteams is. Niets voor jouw organisatie?? ECHT WEL...Koffie op?? Ready...Set...GO!

Breakout 4: Huisje, Boompje, Beestje (Joost Barten & Sam Geurts, Consultant, Scrum Master, Agile coach bij Konata Ink)

Joost Barten xProfielfoto_10.jpg,q1493578725.pagespeed.ic.RTS5bNOHx4 Huisje

Zijn jullie als team in staat om in een aantal iteraties, je klantwensen te vertalen in een simpel product? Joost Barten neemt de deelnemers mee in het bouwen van een huisje, inclusief een boompje en een beestje. Wat zijn de vereisten? Wat is de minimale kwalificatie van de producten?

Huisje, Boompje, Beestje

10:45 uur - Korte pauze
11:00 uur - Tweede ronde Break-outs (dezelfde break-outs als in de eerste ronde)
12:15 uur - Uitgebreide lunch
13:00 uur - Einde ochtendprogramma

Middagprogramma

13:00 uur - Ontvangst
13:30 uur - Opening door Martijn Buurman en Jorg Bolder, Directie IV-Experts.com
13:45 uur - Lezing I

De toekomst van Functioneel Beheer: wat kunnen we verwachten van BiSL Next, Agility, DevOps en Scaling?

Jan de VriesJan de Vries geeft een helder overzicht van de meest recente en verwachte toekomstige ontwikkelingen in het vakgebied van functioneel beheer. Welke veranderingen in de business en de techniek gaan grote invloed hebben op functioneel beheer? Op welke manier kan BiSL Next worden ingezet? Welke rol krijgt BiSL 1.0? Wat betekent de komst van agile teams voor de rol van de functioneel beheerder? Wat doet de invoering van DevOps met een organisatie? En wat is de beste manier om grote aantallen teams samen te laten werken? Ook fragiliteit en antifragiliteit komen aan de orde. Deze concepten spelen een dominante rol onder de motorkap van elke organisatie. Door hier rekening mee te houden worden organisaties aantoonbaar succesvoller.

14:30 uur - Korte pauze
14:45 uur - Lezing II

Hoe verkoop ik functioneel beheer aan de organisatie?

Martijn BuurmanAls je tien willekeurige mensen in de organisatie vraagt wat functioneel beheer is en doet, krijg je tien verschillende antwoorden. Als je daarentegen tien functioneel beheerders vraagt wat functioneel beheer is en doet, krijg je ook tien verschillende antwoorden. Het blijkt vaak lastig om ons vak goed over de bühne te krijgen wat betreft bestaansrecht, positionering, takenpakket en meerwaarde voor de organisatie. Martijn Buurman, directeur en oprichter van IV-Experts.com neemt u aan de hand mee en biedt concrete handvatten waarmee u ook in uw organisatie functioneel beheer beter "verkocht" krijgt aan uw stakeholders.
15:30 uur - Pauze met hapjes
16:00 uur - Lezing III

Help! Mijn klant is een robot. En andere uitdagingen in de informatiesamenleving waar jij straks klaar voor bent.

Rafaelle van Engers - LobbrechtRafaëlle van Engers – Lobbrecht, programmamanager informatiemanagement academie van PBLQ, neemt ons mee naar de (nabije) toekomst en laat zien hoe nieuwe ontwikkelingen in de informatiesamenleving het vak van functioneel beheerder en informatiemanager gaan beïnvloeden. Worden we overbodig? Of zijn
we harder nodig dan ooit? Van nieuwe klantverwachtingen tot robots
als klant. Van informatie-overload tot de behoefte aan menselijk contact. Ze wijst op kansen en bedreigingen en reikt ook handvatten aan hoe je je slim op de toekomst kunt voorbereiden.

16:45 uur - Korte pauze
17:00 uur - Forumdiscussie
17:45 uur - Wrap up door Jorg Bolder, Directeur IV-Experts.com
18:00 uur - Pizzabuffet en netwerkborrel
20:00 uur - Einde bijeenkomst

Nieuwe evenementen in uw mailbox?

Organiseert u een interessant evenement? Laat het ons weten!