Blogs over functioneel beheer

De nut en noodzaak van business values


Als je werkzaam bent als Informatiemanager, Functioneel Beheerder, Change Manager of Product Owner krijg je vroeg of laat te maken met requirements. Requirements management als proces is essentieel om projecten succesvol uit te voeren, ook bij een Agile projectaanpak . Het uitvragen van deze requirements wordt vaak als tijdrovend en lastig ervaren waardoor de uitdaging uit de weg wordt gegaan de business value (bedrijfswaarde) bij deze requirements te achterhalen en met stakeholders vast te stellen. Dit artikel geeft  je enige handreikingen…

Deze blog is geschreven door Patrick Doomen, consultant bij IV-Experts.com.

Lees meer...

Onderwerpen: alignment, specificeren, klantvraag

Gastblog: Een ander oog voor specificaties


Deze blog is geschreven door Peter op 't Hof. Peter is bereikbaar via Linkedin.

De theorie van behoeftemanagement leert ons dat het van groot belang is om een visie te scheppen voordat een applicatie wordt ontwikkeld. Vaak wordt na deze beginstap pas een inschatting van de behoeftes van de gebruikers gemaakt en parallel hieraan het proces gestart om deze behoeften daadwerkelijk op te schrijven. Dat schrijven vindt echter plaats in mensenhoofden en lang niet altijd op papier of in digitale bestanden.

Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat waarnemen met de ogen ook de aanjager van vooronderstellingen is en altijd op zoek is naar overzicht, snelle resultaten en controle over de situatie. Een resultaat hiervan is dat er regelmatig informatie wel mooi wordt vormgegeven, maar niet biedt wat de gebruiker verwacht. Ook kan het zijn dat de informatie zo wordt weergegeven dat de gebruiker er niet mee uit de voeten kan.

Lees meer...

Onderwerpen: specificeren

Nieuwe blogs in uw mailbox?

Populairste items