Blogs over functioneel beheer

Cloud oplossingen? Hou de regie middels goed functioneel beheer!


De ontwikkelingen op het gebied van cloud-oplossingen gaan razendsnel. Vrijwel elk primair proces kan ondersteund worden door software uit de cloud: klant- en relatiebeheer (Salesforce, Microsoft Dynamics CRM), productiviteit en projecten (Microsoft Office 365, BaseCamp), productie (SAP, Microsoft Dynamics AX), document- en contentbeheer (Sharepoint, DocBase), marketing (Hubspot, Marketo) en financiën (Exact Online, Twinfield).

Lees meer...

Onderwerpen: regie, cloud

Functioneel Beheer: inhoud versus regie


Tijdens onze meest recente pizzasessie “Functioneel Beheer: regie in de keten” brak er een interessante discussie los over het als functioneel beheerder al dan niet loslaten van de inhoud ten faveure van de regie. Zou een organisatie gebaat zijn bij een pure regierol van de functioneel beheerder of kan deze niet zonder de inhoud? De opmerkingen en meningen van de deelnemers zijn nog lang in mijn hoofd blijven rondzingen. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat het scheiden van de regie en de inhoud zeker geen slechte zet hoeft te zijn.

Lees meer...

Onderwerpen: regie, competenties

Verleden, heden en toekomst van Functioneel Beheer: van 1e lijns incidenten naar IT-regie


De laatste jaren is het vakgebied functioneel beheer sterk in opkomst. Steeds vaker zijn er bedrijven en managers die de meerwaarde inzien van professionals die zich tussen de business en IT bewegen en de verbindende schakel zijn tussen deze twee zeer verschillende en elkaar soms moeilijk begrijpende werelden. Hoe is functioneel beheer ontstaan, wat is de huidige stand van zaken in dit vakgebied en wat is de toekomst van functioneel beheer?

Lees meer...

Onderwerpen: regie, toekomst, 1e lijns

Nieuwe blogs in uw mailbox?

Populairste items