Blogs over functioneel beheer

Stelling: functioneel beheerders en informatiemanagers kunnen zichzelf niet goed (genoeg) verkopen.


Blog.jpgIk (Martijn Buurman) heb mijn collega's van IV-Experts.com deze zomer een stelling voorgelegd met de vraag hierop te reageren. De stelling is : "Functioneel beheerders en informatiemanagers kunnen zichzelf niet goed (genoeg) verkopen". Deze blog is daarvan het resultaat! Ik wens je veel leesplezier. En voel jezelf ook vooral vrij om ook te reageren middels het reactieformulier onderaan deze blog. We hopen daarmee nog meer reacties te kunnen verzamelen op deze stelling.

Lees meer...

Onderwerpen: activiteiten, ontwikkeling, competenties, positionering

De vakantie komt eraan! Wat gaan we doen?


zomervakantie-functioneel-beheerNog maar een paar dagen en de kinderen hoeven niet meer naar school: de grote vakantie staat echt voor de deur. De reizen zijn geboekt, de uitjes gepland en de mindset van veel mensen staat al op het standje "nog even....". Ik betrap mezelf er ook op hoor. Het maken van de vakantie-plannen is toch ook veel leuker dan het beschrijven van het change-proces of het testen van een nieuwe functionaliteit?

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten, ontwikkeling

Applicatiekennis versus Businesskennis in functioneel beheer


Wij vragen ons al een tijdje af waarom er binnen functioneel beheer zo gefocust wordt op specifieke applicatiekennis. Er zijn weinig vacatureteksten waar geen specifieke applicatiekennis wordt gevraagd. Terwijl kennis van de business ook onontbeerlijk is. Daarnaast krijgen we veel vragen over welke opleidingen er geschikt zijn voor functioneel beheerders. Hoe zit het nou?

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten, competenties

'Functioneel applicatiebeheerder' bestaat niet


Dagelijks zie ik tientallen tot soms honderen vacatures voorbij komen. Vaak met de meest exotische functienamen en beschrijvingen. Men moet per slot van rekening de interesse van de juiste kandidaat wekken. Tot zover niets aan de hand… Waar wel mijn haren overeind van gaan staan is de functietitel 'functioneel applicatiebeheerder'. Ik durf zelfs te zeggen dat deze functie niet mág bestaan. Ik zal het proberen uit te leggen.

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten, rollen

Functioneel beheer is een ongrijpbaar vakgebied


We zien in onze dagelijkse praktijk heel veel vacatures voor functioneel beheerders voorbij komen. Sommige zijn aardig helder en duidelijk, anderen totaal niet. Het lijkt er zelfs op dat sommige vacatures zijn opgesteld door mensen die totaal geen kaas gegeten hebben van het vakgebied functioneel beheer. Vandaar deze korte cursus “Functioneel beheerder vacatures voor dummies”. We vinden het namelijk belangrijk om ook zonder onze tussenkomst functioneel beheerders op de juiste plek te laten “landen”.

Lees meer...

Onderwerpen: taken, activiteiten, competenties

Nieuwe blogs in uw mailbox?

Populairste items